24 Nisan 2014 Perşembe

YDÜ AKADEMİADA 5 Başlıyor



Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin düzenleyegeldiği 5. Uluslararası AKADEMİADA Sanat Akademisi bu yıl 28 Nisan- 7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Bu amaçla yapılan basın toplantısında söz alan YDÜ Hastanesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Savaşan; “Yakın Doğu Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. Yılı kapsamında yapılacak 5.AKADEMİADA Uluslararası Sanat Akademisi basın toplantısına hoş geldiniz. Üniversiteyi toplumla buluşturmayı amaç edinmiş bir yönetim anlayışının yansıması olarak; sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde AKADEMİADA; gelenekselleşen çizgisi ile farklı üniversitelerden öğrenci ve hocaları bir araya getiriyor.  Giderek kurumsallaşan, büyük heyecan yaratan ve adanın en büyük sanat etkinliklerinden birine dönüşen AKADEMİADA’ya yoğun bir talebin olmasından gurur duyuyoruz.  Kurucu Rektörümüz Sayın Dr. Suat Günsel ve YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Yrd.Doç.Dr. İrfan Günsel’e AKADEMİADA’yı himayelerinden dolayı müteşekkiriz.  Siz değerli basın mensuplarının tanıklığında; heyecanla beklediğimiz sanatsal çalışmalar 7 Mayıs Çarşamba günü açılacak sergide izleyiciler ile buluşacaktır” dedi.

AKADEMİADA Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ise yaptığı konuşmada: “Üniversitemizin çatısı altında onun büyüklüğüne yakışır, böyle bir organizasyonu 5.kez gerçekleştireceğimiz için çok şanslıyız. Bu nedenle başta Kurucu Rektörümüz Sayın Dr. Suat Günsel ve YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Yrd.Doç.Dr. İrfan Günsel’e AKADEMİADA Yürütme Kurulu olarak çok teşekkür ederiz.  Onlar olmasaydı bu etkinliği gerçekleştirmek mümkün olmayacaktı.  Bundan önce gerçekleştirilen etkinliklerin başarısı bu yılki etkinliğin çıtasını daha da yükseltmemize neden olmuştur. Örneğin; heykel atölyesi için geçen yıl 50 ton mermer getirmişken, bu yıl 100 ton mermer getirdik. Bu coğrafyada böylesi bir etkinlik yok. Şunu da hatırlatmak gerekir; uğraşı alanımız kapsamında YDÜ dışında YÖK onaylı “Sanat ve Tasarım Doktora Programı” da yok! YDÜ çatısı altında geleceğe iz bırakıyoruz” dedi.

AKADEMİADA Yürütme Kurulu Üyesi Doç.Dr. Erdal Aygenç; “82’si yurtdışından toplam 143 katılımcı 10 gün boyunca resim, heykel, seramik, grafik tasarım ve baskı resim atölyelerinde üretim-paylaşım süreci yaşayacaklar. Her yıl alanında uzman ve yetkin usta sanatçıların atölye sorumluluklarını yürüttüğü etkinlikte bu yıl resim atölyesini Gazi Üniversitesi’nden Yrd.Doç. Lütfi Özden; seramik atölyesini Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Kaan Canduran, Atatürk Üniversitesi’nden Yrd.Doç. Nevin Ayduslu ve Aksaray Üniversitesi’nden Öğr.Gör. Nazende Özkanlı; grafik atölyesini Başkent Üniversitesi’nden Yrd.Doç. Tevfik İnanç İlisulu ve Yakın Doğu Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Erdoğan Ergün; baskı resim atölyesini Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Ahmet Şinasi İşler ve Okutman Erkin Keskin; heykel atölyesini ise Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Mustafa Bulat ile birlikte Yrd.Doç. Önder Yağmur, Öğr.Gör. Barış Aydın, Öğr.Gör. Erhan Karadağ, Öğr.Gör. Ekrem Yılmaz, Öğr.Gör. Nihat Kaplan ve Öğr.Gör. Bilal Hano yürütecekler. Bu yıl ayrıca etkinlik kapsamında Hacettepe Üniversitesi’nden Öğr.Gör. Dilek Karaaziz Şener “1940’tan Günümüze Sanat-Çağdaş Sanat Nedir” başlıklı bir konferans verecek. 2 Mayıs Cuma günü YDÜ Büyük Kütüphane Salon 3’de saat 14.00 da gerçekleştirilecek bu konferansı sanatla uğraşan, ilgi duyanların kaçırmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim” dedi.


AKADEMİADA Yürütme Kurulu Üyesi Yrd.Doç.Dr. Erdoğan Ergün; “28 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve 10 gün sürecek olan Akademiada5 Uluslararası Sanat Akademisine 13 akademisyen ve 120 öğrenci  katılacaktır. Etkinliğin tüm ulaşım, konaklama ve sosyal aktiviteleri üniversitemize bağlı kurumlar tarafından gerçekleştirilecektir. Konukların havaalanından alınması, fotoğraf gezileri ve diğer sosyal aktivitelerde taşınma işleri Üniversitemiz Ulaşım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.  Yurt dışından gelen 13 akademisyen ve 70’e yakın öğrencinin konaklama, öğle ve akşam yemeği, yine Üniversitemiz Genel Hizmetler ve Yurtlar Müdürlüğü tarafından organize edilecektir.  Tecrübelerimizden hareketle; etkinliğin kusursuz bir şekilde yürütülmesi için gayret gösteriyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder